Tagg: Göteborg

Uppföljningsbesök i Göteborg

kl. av | Taggar:

Precis som förra gången besökte vi i Göteborg stadsdelarna Angered och Centrum samt stadsledningskontoret. Vi inledde besöket i Angered, om hur vi kan utveckla och tydliggöra organiserad samverkan mellan förskola, skola och socialtjänst. I Angered ansvarar alla socialarbetare för varsin så kallad. SSPF-grupp (Socialtjänst, Skola, Polis, Fritid) som träffas regelbundet. Vikten av att samverka mellan olika … Läs mer om ”Uppföljningsbesök i Göteborg”

Centrums stadsdelsförvaltning den 10 september

kl. av | Taggar: ,

Centrums stadsdelsförvaltning står inför andra utmaningar än Angered. Drogproblematiken och den rörliga befolkningen var två saker som verksamhet och politik tog upp. I Centrums stadsdelsförvaltning diskuterade vikten av att ha ett genusperspektiv i myndighetsutövningen och försökte använda detta i sitt arbete. ’Gör vi andra bedömningar beroende på om det är en pojke eller flicka som … Läs mer om ”Centrums stadsdelsförvaltning den 10 september”

Besök hos Göteborgs centrala förvaltning och kommunstyrelsen 8 september

kl. av | Taggar: , ,

Hej! Jag vill börja inlägget med att be om ursäkt för den sena uppdateringen. Det har verkligen varit full fart de senaste veckorna och därför har bloggen dessvärre fått vänta lite. Jag vill också passa på att berömma Göteborg! Vilket mottagande, vilken planering och framför allt: vilken entusiasm vi möttes av. Vi blev imponerade efter en guidning … Läs mer om ”Besök hos Göteborgs centrala förvaltning och kommunstyrelsen 8 september”