Tagg: Linköping

Återbesök i Linköping

kl. av | Taggar:

Kan vi lösa nya problem i gamla organisationsstrukturer? Linköping var den tredje och sista Östergötlandskommunen vi besökte. Det blev en väldigt kreativ och spännande dag där vi verkligen diskuterade dagens utmaningar för socialtjänsten och hur vi ska klara av att hantera dem. Såväl politiker från kommunstyrelsen, bildningsnämnd, social- och omsorgsnämnd, chefer, handläggare och fackliga företrädare … Läs mer om ”Återbesök i Linköping”

Familjelotsen i Linköping

kl. av | Taggar: ,

”De mest utsatta familjerna, det vill säga familjerna med de största och mest sammansatta problemen och med de minsta resurserna, är de som upplever sig ha blivit minst hjälpta av socialtjänstens insatser”   Så löd slutsatsen efter studien ”Familjer i socialtjänst” och röster från bland annat personal på avdelningen för råd och stöd och från … Läs mer om ”Familjelotsen i Linköping”

En plan för handling i Linköping!

kl. av | Taggar:

”Jag vill ha en liten fyrkant men jag vill vara rund i den med medborgaren i centrum” och ”det finns så många handlingsplaner, nu gör vi en plan för handling istället”, var två kloka reflektioner under vår dag i Linköping.  Under morgonen berättade socialförvaltningen om projektet Familjelotsen (som vi imorgon publicerar ett eget inlägg om). … Läs mer om ”En plan för handling i Linköping!”