Etikett: Malmö

161215 Malmö

kl. av | Taggar:

En imponerande kraftsansamling har genomförts men mycket arbete återstår Den 15 december var det dags för återbesök i Malmö. Vi besökte Malmö under flera tillfällen under förra hösten, ett besök genomfördes dessutom tillsammans med barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér. Staden har gjort en imponerande resa efter förra höstens intensiva arbete. Ett arbete som man rott … Läs mer om ”161215 Malmö”

Besök i Malmö

kl. av | Taggar:

Idag, den 16 november, besöker jag Malmö igen och Trelleborg för första gången, för att ta del av deras arbete kring mottagandet av ensamkommande flyktingbarn. Jag har redan skrivit ett blogginlägg om Malmö och om just arbetet med ensamkommande barn. När jag var i Malmö förra gången så besökte jag även stadsområde Öster och Innerstaden, samt … Läs mer om ”Besök i Malmö”

Möten om och med ensamkommande barn och unga

kl. av | Taggar:

Varje dag kommer ungefär 2000 flyktingar till Sverige. Ungefär hälften tas omhand av Malmö och hälften av dem är barn och ungdomar. I förra veckan besökte jag Malmö. Jag träffade två stadsområdens socialtjänster, kommunstyrelse och kommunens högsta förvaltningsledning. Eftersom syftet med besöken är att lyfta Sveriges, sociala barn- och ungdomsvård, känner jag nu att det … Läs mer om ”Möten om och med ensamkommande barn och unga”