Etikett: Sjöbo

Familjenämnd istället för stuprör i Sjöbo!

kl. av | Taggar:

I maj 2015 – för snart två år sen – upprättade Sjöbo sin plan för handling. Vid besöket fick vi en spännande genomgång av hur de jobbat, och jobbar, med den. Sjöbo sticker ut i avseendet att kommunen har en familjenämnd och en familjeförvaltning där såväl kultur och fritid, skola som socialtjänst ingår. Kommunen påpekade dock själv … Läs mer om ”Familjenämnd istället för stuprör i Sjöbo!”

Kommunbesök i Sjöbo

kl. av | Taggar:

Hej! Här kommer ett inlägg om det besök vi gjorde i Sjöbo den 9 juni. Sjöbo har bestämt sig för att ta initiativ för att utveckla framtidens socialtjänst, socialtjänst 3.0. Ni kan läsa mer om det i Sjöbos handlingsplan här.   I mötet med den politiska ledningen och förvaltningsledningen blev det omedelbart reaktioner på att det i … Läs mer om ”Kommunbesök i Sjöbo”

Sjöbos handlingsplan

kl. av | Taggar: ,

Handlingsplan för utveckling av Sjöbo kommuns sociala barn- och ungdomsvård Barns och ungas rättigheter beaktas vid beslut Kommunfullmäktige ska under hösten fatta beslut om policy för att stärka beslut om barns rättigheter och möjligheter. Förslag till policy är ute på remissomgång i kommunstyrelse och kommunens samtliga förvaltningar. Sex barnstrateger, som redan finns i kommunen ska … Läs mer om ”Sjöbos handlingsplan”