Tagg: Uppsala

Socialt arbete med och för barn och unga!

kl. av | Taggar: , ,

I onsdags började vår återresa. Vi ska besöka alla de 50 kommuner som vi tidigare besökt för att bland annat följa upp den plan för handling som nästan alla kommuner har skickat in och som beskriver vilka områden kommunen behöver arbeta med för att förbättra stödet till barn och ungdomar inom socialtjänsten.   De första … Läs mer om ”Socialt arbete med och för barn och unga!”

Uppsalas plan för handling

kl. av | Taggar: ,

Hej! Här kommer Uppsalas plan för handling, som är ett komplement till kommunens arbete för att stärka kvaliteten gällande myndighetsarbetet inom socialförvaltningens barn- och ungdomsavdelningar (som bifogas under planen för handling).

Uppsala 22 september

kl. av | Taggar:

I Uppsala diskuterades bland annat svårigheten med standardiserade upphandlingsprocesser för att kunna genomföra socialtjänstens uppdrag på bästa sätt. Det poängterades att det kan vara svårt att veta om vi verkligen får ut den bästa insatsen vid upphandling. Kvalitet och anpassning till ett barn eller en ung persons specifika behov är mer komplicerat än så. Det … Läs mer om ”Uppsala 22 september”