En julhälsning till Er

kl. av | Taggar:

Efter 37 kommunbesök samt efter många andra dialoger för en medskapande social barn- och ungdomsvård av god kvalitet vill jag gärna skicka en julhälsning till alla med ett varmt tack för Era bidrag i kraftsamlingen. Med en höst inte lik någon annan och mycket väl medveten om de stora problem och utmaningar vi har framför oss vill jag avsluta 2015 med att säga,

Jag passade på att ta en julbild när jag var i Luleå och hade möte med länets socialchefer samt med nyanställda socionomer.
Jag passade på att ta en julbild när jag var i Luleå och hade möte med länets socialchefer samt med nyanställda socionomer.

Tack till alla barn, unga och vårdnadshavare för att ni så frikostigt vid kommunbesöken har delat med er av era erfarenheter av den sociala barn- och ungdomsvården, era kunskaper bidrar till att göra skillnad i den sociala barn- och ungdomsvården.

 

Tack till alla utredande socialsekreterare och deras närmsta chefer för att ni har bidragit i den mätning som visar på vilket sätt man har möjlighet att använda sin arbetstid. Det resultat vi skönjer kommer att hjälpa till i frågan vi måste ställa oss på systemnivå, var det så här vi ville att arbetstiden skulle användas?

 

Tack till alla fackliga företrädare för ert stora engagemang både på nationell nivå och vid våra kommunbesök. Jag vill tillsammans med er arbeta för att förbättra förutsättningarna för uppdraget inom den sociala barn- och ungdomsvården samt för att arbetet ska präglas av stolthet och arbetsglädje.

 

Tack till alla medarbetare, chefer och politiker för ert stora engagemang vid våra besök och för er ambition och uppriktiga vilja till att förändra men också förbättra den sociala barn-och ungdomsvården.

 

Tack till er på Socialdepartementet samt till samverkans-, samråds- och till andra aktörer i den breda delaktigheten inom ramen för uppdraget, för er klokskap och ert engagemang.

 

Tack till Petra Rinman och Eric Hetting, mina kollegor i samordningen, för vårt samarbete och gemensamma genuina vilja att förbättra.

 

Tack till alla Er som på olika sätt bidrar till den sociala barn och ungdomsvårdens utveckling men också i det viktiga vardagsarbetet, ingen nämnd och ingen glömd.

 

Tack till barn, äldre och jämställdhetsminsiter Åsa Regnér för att du har förstärkt uppdraget och vill ha återkoppling var tredje månad, det stärker sammanhanget mellan nationell, regional och kommunal nivå.

 

Ett särskilt Tack till Er som kommer att arbeta under Jul, Nyår och Trettonhelgen, barn, unga och vuxna som lever i utsatthet, människor som flyr krig och förtryck har behov av en organisation som ger hjälp och stöd 24 timmar om dygnet 365 dagar om året i alla kommuner, det har inte minst denna höst visat oss.

 

Med dessa ord vill Jag önska en God Jul och ett Gott nytt år!

Vänliga julhälsningar och på återseende 2016

 

Cecilia Grefve

 

One response to “En julhälsning till Er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>