GIRFEC (Getting It Right For Every Child)

kl. av | Taggar: , ,

Samverkan och medskapande mellan invånare och olika verksamheter är idag en mycket angelägen fråga. Myndigheter, huvudmän, organisationer, företag och framför allt invånare efterlyser bättre, tillgängligare och tydligare stöd och struktur.

f5391101rf

Idag, fredag, får SKL under förmiddagen och Regeringskansliet under eftermiddagen besök av en delegation från Skottland, bestående av både politiker och tjänstemän. Syftet med dagens dialog och presentationer är att vi ska lära oss mer om det som börjat kallas för ”Skottlandsmodellen”. ”Skottlandsmodellen” innebär förenklat att, med skolan som bas, samordna socialtjänstens, skolans och hälsovårdens verksamheter för att samlas kring barnet och familjen.

Uppföljning av arbetssättet GIRFEC visar att barn, unga och vårdnadshavare i nästan alla fall är nöjda med den hjälp de får och de blir i större grad delaktiga i sina egna insatser. De olika aktörerna har fått en ökad förståelse för varandras verksamheter och begrepp och problem upptäcks i tidigare skeden.

Vi ser fram emot att lyssna och lära mer av detta medskapande arbetssätt, som i Skottland går under benämningen GIRFEC (Getting It Right For Every Child) och vad det resulterat i.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>